SELECTED UITSPRAKEN

 

Eindelijk is het dan zover. Voor het eerst sinds ik weet niet hoe lang maak ik een NOSBO-uitwedstrijd mee, eentje waarvoor je diep de provincie in moet trekken. Herinneringen aan een ver verleden trekken langs: Ten Boer met negen man in een auto, Veendam om half twee 's nachts bij -10°C en een niet te starten wrak van de maand, sight-seeing Roden, een seniele bejaarde tegenstander in Baflo. Wat zal er vanavond gaan gebeuren!?
Thale, Boris 8.2

Supervisor Koos voorzag later alles van helder commentaar en probeerde Helmut Pfleger te imiteren.
Henk J., Boris 2.2

De witspeler is nu nog slechts een schaduw van de man, die dacht gezellig een avondje te komen schaken.
JM, Boris 2.3

De meest wrede matplaatjes, met veel gedeplaceerd hout meer, dreven mijn geestesoog voorbij. Slechts het aantal zetten was nog onbekend.........
Zwetend aanschouw ik de latente druk op f7.
Fred, Boris 2.4, Cobben - de Jong: Eins zu Null

Het is jammer dat Platje door zijn handicap niet bij daglicht kan spelen, anders zou hij in de komende jaren kunnen uitgroeien tot een gewaardeerde kracht voor de Spassky's.
Edwin, Boris 6.3/6.4

Ik dien mij te vervoegen in een wijk waar de huizen hun beste tijd wel gehad hebben en de sociale vernieuwing wanhopige pogingen doet het tij van verval te keren........Ik bel aan bij een portiekwoning en de sticker op de deur "disaster area" doet het ergste vermoeden.
Rolf, Boris 7.1, Het grote Joost Platje interview

De archieven zijn vernietigd.
Henk J., Boris 7.1, over de geschiedenis van de Spassky's

Nadat het ergste vuil van de borden is verwijderd, kan de wedstrijd beginnen.
Fred.

Het is maandagavond 13 oktober 1997. Een unicum in de turbulente historie der Spassky's. Voor het eerst zijn we de verkeerde kant op gepromoveerd, naar de eerste klas.
Henk J., Boris 11.1

Het zal geen verwondering wekken dat de tegenstanders van Rolf en Dries, twee gevluchte Oostduitsers, ons viertal aanzagen voor respectievelijk grootmeesters............ en voor vertegenwoordigers van een advocatenkantoor. De ware reden achter deze misverstanden was dat de eerste die het agrarische etablissement betrad, de heer van Zon was, en een coltrui doet in deze contreien nog steeds wonderen.
Edwin, Boris 6.2

De afschuwelijkste aan- en ervaringen met R. behoren tot de folklore van menig noordelijk schaakgenootschap.
Peter, Boris 8.2, Charisma

 

"Dit is het antwoordapparaat van Peter van Dokkum. Ik ben niet bereikbaar. Boodschappen kunt U achterlaten na de toon. Vragen over de Spassky's kunt u achterwege laten.
Peter van Dokkum, voorzitter, Boris 11.2

Toen ze op een paar meter van ons waren genaderd, groette de burgemeester Peter uiterst joviaal. Voor mij een donderslag bij heldere hemel.............Zeg kent de burgemeester jou?". "Ja zei Peter, " sterrenkunde is zijn grote hobby. Maar het is een vreselijke amateur hoor.".....Ik liep een paar passen terug en zag dat Peter was blijven steken bij een zespersoonscabine..........waar hij tot mijn niet geringe verbazing een praatje aan het maken was met Harry Mulisch......... "Zeg kent Harry Mulisch jou nu ook al?"....."Ja" sprak Peter, en deze keer liet hij een toelichting zelfs achterwege.
Henk van P, Boris11.3, Een bekende Spassky

Koos: "Gefeliciteerd met de bekeroverwinning. Het is volgens mij zeer lang geleden dat we er in deze fase nog in zitten."
Harry: "Koos, je hebt gelijk; het is maar liefst een jaar geleden dat we in de finale zaten."
Selectie uit een mailwisseling na de gewonnen kwartfinale van de NOSBO-beker 2003 - 2004 tegen Hoogeveen

Dries speelt met het oog op zijn hypersensitiviteit voor complimentjes met oordopjes in. Zijn oren zullen daarom misschien wat vreemd ogen. Oogdruppels daarentegen moeten de oor-zaak van zijn slechte zicht wegnemen.
Henk van P. bereidt zijn team voor op de wedstrijd tegen Roden in januari 2004

"Ik had weinig zelfvertrouwen vanavond. Helaas kwam ik daar pas achter toen ik enkele zetten had gedaan."
Rolfs ontboezemingen tegen Dries na de dik gewonnen wedstrijd tegen Haren 2 in november 2003

"Ondanks dat SISSA een goede ploeg is, blijven de Spassky's natuurlijk het beste NOSBO-team. Het onder tafel schuiven van ESG geeft de onbegrensde mogelijkheden weer, die helaas af en toe door geheimzinnige Sissaanse krachten aangetast worden."
SISSA-forum, maart 2005